Ahoj všichni ❤
Mám pro vás výborný recept, který se hodí do tohoto zachmuřeného počasí, kdy aspoň já nemám náladu vůbec na nic. Nejradši bych se jen tak válela doma a jedla. Jedla - moje nejoblíbenější činnost. Miluji jídlo a jsem ten typ člověka, který by mohl jíst až do prasknutí. Proto také na mém blogu naleznete nejčastěji různé recepty a tipy. Tento recept jsem si já, i všichni moji blízcí velice oblíbili. V jednom týdnu jsem ho udělala klidně 4 x, protože je opravdu rychlý, snadný a chutný. A to je přece to nejdůležitější, ne? Tak žádné vykecávání a jdeme na to!
Co budete potřebovat ?
- Jablka
- 70g másla
- 100g špaldové mouky (lze nahradit)
- 60g třtinového cukru
- skořice
- oříšky
Libovolný počet jablek (cca 4 větší) můžete, ale nemusíte oloupat. Nakrájejte je na kostičky, vhoďte do menšího hrnce a podlejte trochou vody. Jablka posypte skořicí a duste pod pokličkou za občasného míchání, dokud nebudou měkká, rozvařená. Rovnoměrně je rozprostřete do zapékací mísy.
Změklé máslo nakrájejte na kostičky, zasypte moukou, cukrem, skořicí a třeba i oříšky a vytvořte drobenku, kterou posypete jablka. Pak už jen pečte v troubě na 180°C přibližně 30 minut. Crumble radši hlídejte, protože se snadno spálí.
Na tomto receptu je podle mě úžasné, že nikdy nevíte jak bude chutnat. Díky tomu, že nevážím pokaždé suroviny a dělám to, jak se říká, "od oka", dostává tím recept pokaždé novou chuť. Mouku můžete zčásti nahradit například ovesnými vločkami, můžete přidat další libovolné suroviny a recept si upravit podle sebe. Fantazií se meze nekladou. Tak teď už zbývá říct jenom - DOBROU CHUŤ!❤
Nejlepší je ho jíst ještě předtím, než úplně vychladne, protože takhle je nejlepší!
A jedna malá rada na závěr - pokud je vás doma víc, jezte co vám síly stačí, protože vám to budou brát i z pusy!
Žádné komentáře:
Okomentovat